Hagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel, hőkezelés nélkül készült (nyers) fermentált biozöldség. Természetes, egészséges probiotikum.
A fermentált zöldségeket kellemesen savanykás, enyhén sós íz jellemzi, és sokkal intenzívebb, gazdagabb ízviláguk van, mint a bolti ecetes-cukros savanyúságoknak. Hasonlóak a mindenki által ismert savanyú káposztához, mely az ősi, tradicionális módszerrel elkészítve szintén fermentált zöldségnek minősül. A fermentálás természetes ételkészítési eljárás (tejsavas erjesztésnek is hívják, de nincs köze a tejhez), melyet évezredek óta alkalmaz az emberiség.
Savanyúságként, köretként, vagy akár csemegeként, önállóan is fogyasztható. Mint minden fermentált étel, ez is előemésztett ételnek minősül, így a szervezet számára könnyebben emészthető. A legtöbb diétába és étrendbe gond nélkül beilleszthető. Cukorbetegek is fogyaszthatják.
Még több információ a bio fermentált zöldségekről.
5 találat
Fermentált (erjesztett) cékla
600 Ft – 1 200 FtHagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült bio fermentált cékla.
Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek jótékony hatásaival.
Fermentált (erjesztett) sárgarépa
600 Ft – 1 200 FtHagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült bio fermentált sárgarépa.
Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek jótékony hatásaival.
Fermentált (erjesztett) tarlórépa
600 FtHagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült bio fermentált tarlórépa vagy kerekrépa. Igazi különlegesség, enyhén a tormára emlékeztető, de annál sokkal lágyabb íze van.
Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek jótékony hatásaival.
Kovászos uborka (Bio fermentált uborka)
800 FtHagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült fermentált bio kovászos uborka.
Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek, köztük a bio kovászos uborka jótékony hatásaival.
Savanyú káposzta (Bio fermentált káposzta)
600 FtHagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült fermentált bio savanyú káposzta.
Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek, köztük a bio savanyúkáposzta jótékony hatásaival.