Termékkategóriák
- Búzaliszt (1)
- Fermentált biozöldség (5)
- Gyümölcs (1)
- Gyümölcslé (1)
- Zöldség (20)
Termékek
- Kovászos uborka (Bio fermentált uborka) 800 Ft
- Savanyú káposzta (Bio fermentált káposzta) 700 Ft
- Fermentált (erjesztett) cékla 700 Ft – 1 400 Ft
- Fermentált (erjesztett) tarlórépa 700 Ft
- Fermentált (erjesztett) sárgarépa 700 Ft – 1 400 Ft
Édes hagyma
A fehér hagyma édes, kifejezetten salátába való hagymafajta. Itthon ritkábban kapható. Jótékony egészségügyi hatásai hasonlóak a vörös- és lila hagymához: antioxidáns, gyulladáscsökkentő és rákellenes vegyületeket tartalmaz, ugyanakkor kisebb koncentrációban, mint az említett hagymafélék.
Kategória | Zöldség |
Megosztás |
Kapcsolódótermékek
Cukkini
A cukkini színe a sötétzöldtől a csíkozott szürkészöldig sokféle lehet. Rendszerint 20–25 cm-es korban, tehát egészen zsengén szedik, mert ilyenkor a legjobb az íze. Felhasználható főzeléknek, rántva, de levesnek és savanyítva is.
Patisszon
A patisszon vagy csillagtök sokrétűen felhasználható. Téli savanyúságnak 3–12 cm-esen már szedhető, a fejlettebbek főzeléknek vagy rántott töknek jók. Vásárlásnál nyomjuk bele a körmünket, mert amelyikbe nem tudjuk belenyomni, az már öreg, nem szabad megvenni.
Fürtös uborka
Az uborka lédús és sok ásványi anyagot (főként káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat) tartalmaz, ezáltal kitűnő szomjoltó és kalóriatartalma is különösen alacsony. Az éhgyomorra fogyasztott uborkalének tisztító és étvágyjavító hatása van. A bőrgyógyászatban puhításra használják (maszk vagy lemosó formájában), így segít a pirosodás, a viszketés és a hámlás gyógyulásában.
Vöröshagyma
A vöröshagyma ősrégi konyhai fűszer, amely a főtt és sült ételeink legkedveltebb ízesítője. Gyógyhatású szerként bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjesztésre, megfázásos tünetek, és köhögés enyhítésére, illetve vércukor csökkentésére is használják.
Padlizsán
A padlizsán tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is. Kitűnő előétel, saláta, rántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főétel, levesbe is főzhető, főzeléknek, de töltve, és párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő.