Fermentált biozöldség

Hagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel, hőkezelés nélkül készült (nyers) fermentált biozöldség. Természetes, egészséges probiotikum.

A fermentált zöldségeket kellemesen savanykás, enyhén sós íz jellemzi, és sokkal intenzívebb, gazdagabb ízviláguk van, mint a bolti ecetes-cukros savanyúságoknak. Hasonlóak a mindenki által ismert savanyú káposztához, mely az ősi, tradicionális módszerrel elkészítve szintén fermentált zöldségnek minősül. A fermentálás természetes ételkészítési eljárás (tejsavas erjesztésnek is hívják, de nincs köze a tejhez), melyet évezredek óta alkalmaz az emberiség.

Savanyúságként, köretként, vagy akár csemegeként, önállóan is fogyasztható. Mint minden fermentált étel, ez is előemésztett ételnek minősül, így a szervezet számára könnyebben emészthető. A legtöbb diétába és étrendbe gond nélkül beilleszthető. Cukorbetegek is fogyaszthatják.

A télálló szezonális zöldségek fermentálva egész télen vitaminforrásul szolgálnak számunkra. De a nyári időszakban átveszik a friss zöldségek a helyüket. Így én sem készítek fermentált sárgarépát, céklát, tarlórépát és káposztát. Júniustól azonban jelentkezem hasonlóan természetesen fermentált kovászos uborkával.

Fermentált termékeim a készlet erejéig személyesen megvásárolhatók az Újpesti Biopiacon. Nagyobb mennyiségnél javaslom az előzetes telefonos egyeztetést. Házhoz szállítani, postázni sajnos nem tudom őket.

Még több információ a bio fermentált zöldségekről.

5 találat

Fermentált (erjesztett) cékla

700 Ft1 400 Ft

Hagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült bio fermentált cékla.

Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek jótékony hatásaival.

Fermentált (erjesztett) sárgarépa

700 Ft1 400 Ft

Hagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült bio fermentált sárgarépa.

Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek jótékony hatásaival.

Fermentált (erjesztett) tarlórépa

700 Ft

Hagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült bio fermentált tarlórépa vagy kerekrépa. Igazi különlegesség, enyhén a tormára emlékeztető, de annál sokkal lágyabb íze van.

Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek jótékony hatásaival.

Kovászos uborka (Bio fermentált uborka)

800 Ft

Hagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült fermentált bio kovászos uborka.

Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek, köztük a bio kovászos uborka jótékony hatásaival.

Savanyú káposzta (Bio fermentált káposzta)

700 Ft

Hagyományos eljárással és hosszú erjesztési idővel készült fermentált bio savanyú káposzta.

Ismerkedjen meg írásomban a fermentálási eljárással és a fermentált zöldségek, köztük a bio savanyúkáposzta jótékony hatásaival.

Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping