Termékkategóriák
- Búzaliszt (1)
- Fermentált biozöldség (5)
- Gyümölcs (1)
- Gyümölcslé (1)
- Zöldség (20)
Termékek
- Kovászos uborka (Bio fermentált uborka) 800 Ft
- Savanyú káposzta (Bio fermentált káposzta) 700 Ft
- Fermentált (erjesztett) cékla 700 Ft – 1 400 Ft
- Fermentált (erjesztett) tarlórépa 700 Ft
- Fermentált (erjesztett) sárgarépa 700 Ft – 1 400 Ft
Paradicsom
A paradicsomot nyers fogyasztásra, konzerválásra, aszalásra egyaránt termesztik. Nagyon sok fajtája van és sokféleképpen használható fel. Ökológiai gazdálkodásban csak természetes talajon termeszthető és nem használható fel műtrágya.
Kategória | Zöldség |
Megosztás |
Kapcsolódótermékek
Csemegekukorica
A csemegekukoricának jelentős a tápértéke, kitűnő ízanyagai mellett sok energiát is szolgáltat és vasat, foszfort, karotint, és meszet is tartalmaz. Ízét a benne lévő cukortartalom határozza meg, amely zsenge állapotában a legnagyobb.
Kígyóuborka
Az uborka lédús és sok ásványi anyagot (főként káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat) tartalmaz, ezáltal kitűnő szomjoltó és kalóriatartalma is különösen alacsony. Az éhgyomorra fogyasztott uborkalének tisztító és étvágyjavító hatása van. A bőrgyógyászatban puhításra használják (maszk vagy lemosó formájában), így segít a pirosodás, a viszketés és a hámlás gyógyulásában.
Édes hagyma
A fehér hagyma édes, kifejezetten salátába való hagymafajta. Itthon ritkábban kapható. Jótékony egészségügyi hatásai hasonlóak a vörös- és lila hagymához: antioxidáns, gyulladáscsökkentő és rákellenes vegyületeket tartalmaz, ugyanakkor kisebb koncentrációban, mint az említett hagymafélék.
Fokhagyma
A fokhagyma tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, valamint több vitamint (A-, B-, C-, E-vitamin), amiknek köszönhetően erős antioxidáns hatást fejt ki. A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős immunrendszer-erősítő hatást is megfigyeltek.
Padlizsán
A padlizsán tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is. Kitűnő előétel, saláta, rántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főétel, levesbe is főzhető, főzeléknek, de töltve, és párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő.