Termékkategóriák
- Búzaliszt (1)
- Fermentált biozöldség (5)
- Gyümölcs (1)
- Gyümölcslé (1)
- Zöldség (20)
Termékek
-
Kovászos uborka (Bio fermentált uborka) 800 Ft
-
Savanyú káposzta (Bio fermentált káposzta) 1 300 Ft
-
Fermentált (erjesztett) cékla 2 400 Ft
-
Fermentált (erjesztett) tarlórépa 2 400 Ft
-
Fermentált (erjesztett) sárgarépa 2 400 Ft
Paradicsom
A paradicsomot nyers fogyasztásra, konzerválásra, aszalásra egyaránt termesztik. Nagyon sok fajtája van és sokféleképpen használható fel. Ökológiai gazdálkodásban csak természetes talajon termeszthető és nem használható fel műtrágya.
Kategória | Zöldség |
Megosztás |
Kapcsolódótermékek
Kínai kel
A kínai kel háromszor annyi fehérjét tartalmaz, mint a fejes káposzta. Sok C-vitamin, ásványi só és karotin is van benne. Fehérjéje könnyen emészthető. Íze a fejes káposztáéra emlékeztet, de gyengébb, kevésbé karakteres. Felhasználhatjuk salátának, főzeléknek, de vastag húsos levélerezetét spárga módjára is elkészíthetjük.
Főzőtök
A főzőtök táplálkozási értéke nem különösen nagy; értékessé a C- és A-vitamin, valamint a szénhidrát teszi. Használhatjuk elsősorban főzelék, de leves és kompót készítéséhez is. Magja is értékes, ha mosás után megszárítjuk és enyhén pirítjuk. Nemcsak gyerekcsemege, hanem prosztatabetegségek megelőzésére is használható. Édeskés ízű virága is ehető.
Zöldhagyma
A zöldhagyma vagy újhagyma fiatal, halványított vöröshagyma. A már majdnem teljesen kifejlődött növény köré földet raknak, így a további növekedés folyamán a föld alatti rész fehér színűvé válik. Így magasabb élvezeti érték érhető el, mert a halványítással a nagyobb fehér rész elérése a cél.
Cukkini
A cukkini színe a sötétzöldtől a csíkozott szürkészöldig sokféle lehet. Rendszerint 20–25 cm-es korban, tehát egészen zsengén szedik, mert ilyenkor a legjobb az íze. Felhasználható főzeléknek, rántva, de levesnek és savanyítva is.
Csemegekukorica
A csemegekukoricának jelentős a tápértéke, kitűnő ízanyagai mellett sok energiát is szolgáltat és vasat, foszfort, karotint, és meszet is tartalmaz. Ízét a benne lévő cukortartalom határozza meg, amely zsenge állapotában a legnagyobb.