Termékkategóriák
- Búzaliszt (1)
- Fermentált biozöldség (5)
- Gyümölcs (1)
- Gyümölcslé (1)
- Zöldség (20)
Termékek
- Kovászos uborka (Bio fermentált uborka) 800 Ft
- Savanyú káposzta (Bio fermentált káposzta) 1 300 Ft
- Fermentált (erjesztett) cékla 2 400 Ft
- Fermentált (erjesztett) tarlórépa 2 400 Ft
- Fermentált (erjesztett) sárgarépa 2 400 Ft
Patisszon
A patisszon vagy csillagtök sokrétűen felhasználható. Téli savanyúságnak 3–12 cm-esen már szedhető, a fejlettebbek főzeléknek vagy rántott töknek jók. Vásárlásnál nyomjuk bele a körmünket, mert amelyikbe nem tudjuk belenyomni, az már öreg, nem szabad megvenni.
Kategória | Zöldség |
Megosztás |
Kapcsolódótermékek
Zöldhagyma
A zöldhagyma vagy újhagyma fiatal, halványított vöröshagyma. A már majdnem teljesen kifejlődött növény köré földet raknak, így a további növekedés folyamán a föld alatti rész fehér színűvé válik. Így magasabb élvezeti érték érhető el, mert a halványítással a nagyobb fehér rész elérése a cél.
Vöröshagyma
A vöröshagyma ősrégi konyhai fűszer, amely a főtt és sült ételeink legkedveltebb ízesítője. Gyógyhatású szerként bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjesztésre, megfázásos tünetek, és köhögés enyhítésére, illetve vércukor csökkentésére is használják.
Kínai kel
A kínai kel háromszor annyi fehérjét tartalmaz, mint a fejes káposzta. Sok C-vitamin, ásványi só és karotin is van benne. Fehérjéje könnyen emészthető. Íze a fejes káposztáéra emlékeztet, de gyengébb, kevésbé karakteres. Felhasználhatjuk salátának, főzeléknek, de vastag húsos levélerezetét spárga módjára is elkészíthetjük.
Sárgarépa
A sárgarépa fontos zöldségnövény, jelentős vitaminforrás, régóta ismerjük és termesztjük. Gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban. A népi gyógyászatban nőknél a kismedencei terület és méhkörnyéki véráramlás emelésére használják; további célokra mint szélhajtó (csökkenti a felfúvódást), emésztési problémák kezelésére, bélférgek ellen, székrekedés esetén és mandulagyulladáskor.
Cukkini
A cukkini színe a sötétzöldtől a csíkozott szürkészöldig sokféle lehet. Rendszerint 20–25 cm-es korban, tehát egészen zsengén szedik, mert ilyenkor a legjobb az íze. Felhasználható főzeléknek, rántva, de levesnek és savanyítva is.