Termékkategóriák
- Búzaliszt (1)
- Fermentált biozöldség (5)
- Gyümölcs (1)
- Gyümölcslé (1)
- Zöldség (20)
Termékek
- Kovászos uborka (Bio fermentált uborka) 800 Ft
- Savanyú káposzta (Bio fermentált káposzta) 1 300 Ft
- Fermentált (erjesztett) cékla 2 400 Ft
- Fermentált (erjesztett) tarlórépa 2 400 Ft
- Fermentált (erjesztett) sárgarépa 2 400 Ft
Vöröshagyma
A vöröshagyma ősrégi konyhai fűszer, amely a főtt és sült ételeink legkedveltebb ízesítője. Gyógyhatású szerként bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjesztésre, megfázásos tünetek, és köhögés enyhítésére, illetve vércukor csökkentésére is használják.
Kategória | Zöldség |
Megosztás |
Kapcsolódótermékek
Édes hagyma
A fehér hagyma édes, kifejezetten salátába való hagymafajta. Itthon ritkábban kapható. Jótékony egészségügyi hatásai hasonlóak a vörös- és lila hagymához: antioxidáns, gyulladáscsökkentő és rákellenes vegyületeket tartalmaz, ugyanakkor kisebb koncentrációban, mint az említett hagymafélék.
Zöldbab
Green beans provide us with important amounts of colorful pigments like carotenoids. The presence of these carotenoids in green beans is comparable to their presence in other carotenoid-rich vegetables like carrots and tomatoes.
Görögdinnye
A görögdinnyét főleg íze és cukortartalma miatt termesztik. Gyümölcshúsában sok a cukor. Ásványi anyagtartalma csekély; leginkább kálium, nátrium, kalcium, vas és foszfor van benne. Táplálkozási értéke könnyű emészthetőségében, a gyomor- és bélműködést serkentő és vízhajtó hatásában rejlik. Nyersrosttartalma segíti a vastagbél működését, javítja a közérzetet.
Sárgarépa
A sárgarépa fontos zöldségnövény, jelentős vitaminforrás, régóta ismerjük és termesztjük. Gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban. A népi gyógyászatban nőknél a kismedencei terület és méhkörnyéki véráramlás emelésére használják; további célokra mint szélhajtó (csökkenti a felfúvódást), emésztési problémák kezelésére, bélférgek ellen, székrekedés esetén és mandulagyulladáskor.
Brokkoli
A brokkoli sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint (pro-A), folsavat (B9) és aszkorbinsavat (C), de jelentős a tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), kalcium, és vastartalma is. Fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben.